Bloesembalans

Bij Bloesembalans geloven we in de kracht van natuurlijke blends om innerlijke rust en balans te bevorderen. We zijn een toegewijd team dat gelooft in de kracht van de natuurlijke ingrediënten om welzijn en gezondheid te realiseren bij mens en dier. De natuur biedt ons een schat aan helende mogelijkheden en geïnspireerd door de positieve effecten van bloesemremedies zijn we Bloesembalans gestart. We hechten veel waarde aan kwaliteit en onze blends worden met zorg samengesteld aan de hand van hoogwaardige natuurlijke ingrediënten.

Onze missie is om een positieve impact te hebben op het welzijn van mens en dier. We streven naar een holistische benadering bij het bevorderen van innerlijke rust en balans. Bij Bloesembalans zijn we gepassioneerd en toegewijd om jou te ondersteunen op jouw reis naar welzijn. We nodigen je uit om onze unieke blends te ontdekken en te ervaren hoe bloesemremedies jou en je dierbaren kunnen helpen om het beste uit het leven te halen.

Historie

Bloesemremedies zijn ontwikkeld door Dr. Bach in de jaren 30. Dr. Bach was een arts en homeopaat en ervan overtuigd dat de sleutel tot gezondheid lag in het verzorgen van zowel de geest als het lichaam. Hij is zijn hele leven bezig geweest met het onderzoeken van het effect van planten en bloemen op het emotionele welzijn. rond 1936 had hij 38 bloesemextracten van wilde bloemen, planten en bomen gevonden die tot vandaag bijdragen aan de algehele gezondheid van mens en dier. Hij kwam tot de realisatie dat diverse planten, bloemen en bomen invloed hadden op zijn gedachten en emoties. Wanneer deze planten gebruikt worden om tegengestelde emoties uit te balanceren, ontstaat er een evenwichtige mentale balans met als gevolg een bijdrage in het voorkomen en genezen van fysieke ziekten. Dr. Bach was zijn tijd vooruit in zijn begrip hoe een emotionele disbalans kan leiden tot fysieke ongemakken en ziekten. Iets wat nu een begrip is geworden binnen de samenleving.

Binnen Bloesembalans maken wij gebruik van Ainsworths Bach Flower Remedies. Deze worden bereid volgens de methoden die Dr. Bach heeft ontwikkeld en beschreven. Het zijn dan ook geen homeopathische middelen, maar extracten op basis van natuurlijke ingrediënten. De bloesemextracten die wij gebruiken worden gemaakt met brandy op een 1:240 verdunning. Dit betekent dat de bloesemextract 417 keer meer extract bevat dan de standaard homeopathische verdunning.